Wie is die rare vogel?

Welkom in de webshop van Rare Bird Amsterdam!

Na jarenlang als ontwerpster gewerkt te hebben voor grote kinderkledingmerken, besloot ik om mijn droom te volgen en voor mezelf te beginnen. Geen meetings meer, geen koffieautomaat en geen kleurkaarten meer. Dag lieve collega’s! Ik ben weg. Niet lang daarna opende ik mijn Mixstore aan de Marnixstraat in Amsterdam.
Mijn jeugd, mijn vele reizen, de mensen om mij heen, de stad, kunst en mijn unieke dochter vormen voor mij een bron van inspiratie. Daarbij zal er ook sprake zijn van enige genetische aanleg, aangezien ik mijn verzamelwoede en goede smaak van mijn moeder heb geërfd, wat werd bevestigd toen ik na haar overlijden het ouderlijk huis aan het opruimen was. Haar overlijden deed mij ook beseffen, dat het belangrijk is om je hart te volgen. En zo moeilijk bleek dat helemaal niet te zijn.

Het assortiment in de winkel bestaat uit een mix van nieuwe en vintage woonaccessoires en originele cadeautjes voor jong en oud van bijzondere designers en illustratoren, zoals Donna Wilson die haar fantasie vertaalt naar heerlijke wollen dekens en serviesgoed, accessoires van Het Paradijs en Ingela P Arrhenius, met haar kleurrijke retro design waar iedereen blij van wordt.
In de webshop verkoop ik voornamelijk nieuwe items die ook in de winkel te koop zijn. In de nabije toekomst zullen daar ook mijn vintage vondsten aan toegevoegd worden.
Soms is het moeilijk te zien of een ontwerp hedendaags is of al een heel leven achter de rug heeft. Die spannende mix is precies wat ik wil laten zien met Rare Bird.  Daarnaast komen er geregeld jonge en gevestigde illustratoren en ontwerpers langs, wiens werk ik graag in mijn collectie opneem.
De winkel is een fijne grote lichte ruimte met achterin een open atelier (aan het water!) waar we in de nabije toekomst ook creatieve workshops zullen geven voor jong en oud, dus houd de website en social media goed in de gaten! Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook eens een kijkje nemen in de winkel en laat je verwonderen.

Lieve groet en tot ziens,

Nancy,

Rare Bird
Bilderdijkstraat 159-2h (post adres)
1053 KP  Amsterdam
06 53390129

www.rarebird.nl

www.facebook.com/rarebirdamsterdam / www.instagram.com/rarebirdamsterdam / www.pinterest.com/rarebirdadam

 

foto(54)Barwerd overview winkel

 Foto winkel: Barwerd van der Plas  www.barwerdvanderplas.com